COM FER LA COMPRA DE FORMA SOSTENIBLE A LES BOTIGUES NOVAVENDA

Cada vegada som més conscients de la quantitat de plàstics que és generen a casa. De fet, una família pot arribar a consumir fins a 40 bosses plàstiques per mes, això suposa un total de 500 bosses a l’any. Les bosses de plàstic poden trigar fins a cent cinquanta anys en descompondre’s.

Des de diferents institucions i òrgans públics ja s’han pres mesures per reduir el consum d’aquest tipus de plàstics, com proveir de bosses biodegradables o compostables o bé eliminar els plàstics d’un sol ús. Però, volem que ens donis un cop de mà. Encara podem fer més per estalviar residus plàstics i dur a terme la nostra compra de forma sostenible.

Per això, et volem donar unes recomanacions molt senzilles perquè puguis incorporar al teu dia a dia en les compres.

Recomanació 1: Pregunta als nostres especialistes

Si ens segueixes a les nostres xarxes socials o bé ets un client habitual a les botigues Novavenda, segurament has pogut conèixer als nostres especialistes en carn o peix, per exemple.
Ells et recomanaran el millor producte que pots comprar aquell dia segons les teves necessitats. A més, et podran recomanar formes de conservar el producte o cuinar-lo per aprofitar-lo al màxim i treure tot el partit a peces excel·lents.

Recomanació 2: Emporta’t les bosses de casa

Emporta’t les bosses de refrigeració o les bosses normals per endur-te els productes que has comprat a casa.
Encara que les bosses que es poden comprar a caixa són reutilitzables, reduir el seu consum afavoreix que reduir la cadena de consum de plàstic. Es recomana l’ús de bosses de tela o de carro per fer la compra.

Recomanació 3: Compra a granel

A totes les botigues Novavenda trobaràs productes com la fruita i la verdura que pots comprar a granel. A més, de què la gran majoria de productes que hi trobaràs són de proximitat, la compra a granel estalvia molts de plàstics en el seu origen, per tant els productes seran més econòmics també.

Per a facilitar que puguis fer la teva compra de forma sostenible, les bosses que disposem a Novavenda per comprar els productes a granel, són compostables, és a dir, són bosses que no produeixen residus tòxics i es converteixen en compost o abonament orgànic mitjançant l’acció de l’home.

Recomanació 4: Productes de temporada

Conèixer en quin mes estàs i els productes típics t’ajudarà a estalviar. Els productes de temporada solen ser més econòmics i més freqüents a les botigues.

Afavorir el seu consum permet reduir els costos de portar productes d’altres llocs, això permet reduir en C02 i millorar l’economia local.

A totes les botigues Novavenda trobaràs productes de proximitat, de productors locals.

Et recomanem que ens segueixes a les nostres xarxes socials, on compartim els productes de la temporada.

Recomanació 5: No tiris el menjar

El millor que pots fer és consumir només el que necessites. Això implica estalviar quantitats molt grans de menjar que habitualment acaba a les escombraries.
Per fer-ho, et recomanem que intentis planificar bé la teva compra per a no haver de tirar res. Et pot ajudar si fas un menú setmanal per escollir bé el que necessites.

Més notícies

OFERTES DESTACADES

  • BRIC DE LLET SENCERA ATO 1 L

  • SUC DE PINYA DON SIMON 1,5 L

  • SARDINES EN OLI D’OLIVA MASSÓ 1/4

  • SALMÓ FUMAT ROYAL 90 G